Tiedätkö nämä 10 asiaa robottihuollosta?

Robotti on sähkömekaaninen laite, joka tarvitsee säännöllistä huoltoa toimiakseen mahdollisimman tehokkaasti.

Mitä enemmän robotti tekee töitä, sen useammin sitä tulisi huoltaa. Robotin huoltamista ei kannata unohtaa silloinkaan, kun se on vähemmällä käytöllä: esimerkiksi muistiparistot on hyvä vaihtaa säännöllisesti. Robotin huoltoa voidaan verrata meidän ihmisten työterveyspalveluihin: ennakoivalla huolenpidolla robotti pysyy hyvässä kunnossa ja voi välttyä pitkiltä ”sairauspoissaoloilta”.

Huoltaminen lisää robotin elinikää ja varmistaa tuotannon jatkuvuuden.

Huollattamalla robotit säännöllisesti, niiden korjaustarve vähenee merkittävästi. Kun ylimääräisiä vikoja ei synny, pystytään varmistamaan tuotannon jatkuvuus. Yksikään yritys ei halua pysäyttää koko tuotantoa selvitelläkseen yllättäviä vikoja kesken vilkkaimman sesongin, kun robotit voi huollattaa kätevästi yrityksen loma-aikoina. Huoltaminen lisää myös robotin elinikää, jolloin se pysyy yrityksen palveluksessa pidempään.

Robotin säännöllinen huollattaminen on huomattavasti edullisempaa kuin toistuvat vikakorjaukset.

Vikakorjaukset ovat kalliita ja saattavat pahimmassa tapauksessa pysäyttää tuotannon pitkiksi ajoiksi. Yhtä vikakorjausta vastaavalla hinnalla voi saada useamman laadukkaan robottihuollon. Yllättäviltä vioilta on vaikea säästyä kokonaan robotin eliniän aikana, mutta säännöllisellä huoltamisella pystytään ennaltaehkäisemään niiden syntymistä erittäin tehokkaasti.

Erilaiset robotit vaativat erilaista huoltoa.

Eri merkkisten, mallisten sekä eri käyttötarkoituksiin suunnattujen robottien välillä voi olla suuriakin eroja, joten ne myös kaipaavat erilaisia huoltotoimenpiteitä. Avertas Roboticsilta asiakas saa kaikki KUKA, Fanuc, sekä Motoman/Yaskawa -merkkisten robottien huollot saman katon alta. Ammattitaitoinen henkilökuntamme takaa laadukkaan huollon robotille kuin robotille!

Huollon yhteydessä tulee aina tarkistaa robotin turvajärjestelmät ja niiden toimivuus.

Robotin turvajärjestelmien tehtävänä on suojata yrityksen työntekijöitä. Yrityksen johdon on tärkeä muistaa, että he ovat aina viime kädessä itse vastuussa robotin turvallisuuden varmistamisesta. Me Avertas Roboticsilla tarkistamme robottien turvajärjestelmät ja niiden toimivuuden aina joka huoltokäynnin yhteydessä.

Huollossa käytettyjen tarvikkeiden ja voiteluaineiden laatu vaikuttaa lopputulokseen.

Avertas Roboticsilla huollot tehdään aina valmistajan huolto-ohjeiden mukaisesti, käyttäen valmistajan suosittelemia ensiluokkaisia huoltotarvikkeita ja voiteluaineita. Tarjoamamme robottihuolto on laaja ja lopputulos on laadukas kerta toisensa jälkeen.

Asiakkaalla on oikeus pyytää kattava selvitys robotille tehdyistä huoltotoimenpiteistä.

Selvityksen pyytäminen ei osoita epäluottamusta huollon tekijää kohtaan, vaan se kuuluu asiakkaan oikeuksiin. Avertas Robotics antaa asiakkaalle kirjallisen huoltoraportin käyntimme päätteeksi, jossa käydään läpi kaikki tekemämme huoltotoimenpiteet ja tarkistukset. Huoltoraportissa kerrotaan myös, mikäli huollon aikana ilmenee jotain poikkeavaa tai huomioonotettavaa.

Laadukas robottihuolto pitää sisällään monia erilaisia tarkistuksia ja toimenpiteitä.

Tavallisia toimenpiteitä Avertas Roboticsin toteuttamissa huolloissa ovat mm. robotin muistiparistojen vaihto, vaihteistojen voiteluaineiden vaihto tai lisäys, sekä varmuuskopiointi. Näiden toimenpiteiden lisäksi huoltoasiantuntijamme käy läpi listan erilaisia tarkistuksia, joilla varmistetaan, että kaikki toimii niin kuin pitää.

Lisälaitteiden huollattaminen käy kätevästi robottihuollon yhteydessä.

Erikseen sovittuna voimme laajentaa huoltoa niin paljon kuin asiakas haluaa. Esimerkiksi hitsausvirtalähteiden puhdistus, kulutusosien vaihto ja virtalähteen validointi ovat usein olleet asiakkaidemme toiveina. Validoinnista asiakas saa validointitodistuksen eikä hitsausvirtalähdettä tarvitse viedä erikseen validoitavaksi, kun se voidaan hoitaa robottihuollon yhteydessä.

Huoltokäynnin matkakulut pidetään alhaisina solmimalla huoltosopimus asiakkaan kanssa.

Avertas Roboticsin toimipiste sijaitsee Turussa, josta asiantuntijamme matkustavat eri puolille Suomea sekä ulkomaille huoltamaan asiakasyritystemme robotteja. Matkakulut muodostavat usein ison osan huollon kokonaiskustanteesta. Huoltosopimusten ansiosta huoltokäyntien matkakulut onnistutaan pitämään alhaisina, vaikka ajokilometrejä kertyisikin useita satoja: matkakulut nimittäin jaetaan usean asiakasyrityksen kesken.


Pyydä huoltotarjous:

Teemu Nurmi
Huoltopäällikkö
Avertas Robotics Oy
050 462 8293

www.avertasrobotics.fi